En rea-holics bekännelser, del II

OK, jag erkänner – det var inte så smart att villkora bilderna från förra veckans reafynd med kommentarer till inlägget, eftersom ni inte verkade lika intresserade av att se dem som jag är av att lägga ut dem… Jag var övermodig helt enkelt! Men när jag läser igenom inlägget igen så känner jag själv att det var ett väldans långt inlägg utan några bilder, så jag har konstruerat en alternativ historieskrivning – kanske ingen orkade läsa hela texten, och därmed såg att jag erbjöd/bad om att få visa bilder ? 😉 Hur som helst så kommer här bilder i alla fall, precis som i den gamla sketchen om han som får en gammal rock med nåt fult tryck på ryggen, och säger ”Dä vell ja ente ha” – ”Dä får du i alle fall” blir svaret. Vilken sketch är det nu igen, Helena? 😀

Jag var alltså ute och letade julsaker på rea förra fredagen. Första anhalten var Grönbergs Interiör, och ojoj vad mycket fint det fanns där… Jag gick flera varv och tittade på allt julpynt, vägde det i handen, funderade, jämförde och bytte… Till slut köpte jag tre hängen i fattigmanssilver, ett zinkpynt från Walther & Co i samma stil som mistlarna jag fick i julklapp och två jättesöta askar i notpapper, allt till julgranen.

Dessutom köpte jag ett helt underbart stort hjärta från Walther & Co (jag tror jag har hittat en favoritdesigner), titta bara! Det kommer verkligen pryda väggen nästa jul… Grönbergs är en typisk affär som jag älskar att gå till när det är rea – deras saker är jättefina men jag tycker det är lite för dyrt i vanliga fall, men när det är halva priset kan man ju passa på att unna sig! (och jo, visst blev det några hundringar, men det var väääldigt fina saker! :)) Älskar verkligen deras saker, vintage och shabby chic, och mycket franskt och danskt… Me love!

Efter Grönbergs gick jag till Arkivet och hittade fina stämplar med God Jul-text, det saknade jag när jag satt och skrev julkort i december… Tänkte jag skulle testa omonterade stämplar, dvs att montera själv på en box, det blir ju mycket billigare – och det verkar alltid finnas så många fina omonterade stämplar, många fler än de monterade!

Nästa stopp blev Panduro, där jag förstås också hittade en del – förra året köpte jag ju en julkortssats som jag använde inför den senaste julen och idag köpte jag en ny sats, även den från Tilda och med änglar (som ju är mina favoriter) men med lite andra färger för att variera mig. Dessutom blev det några klistermärken och designark, både från Arkivet och från Panduro.

Jag försöker köpa scrapbook- och andra pysselsaker från andra affärer och inte alltid gå till Panduro, dels för att det känns lite roligare med mer ovanliga saker och dels för att stödja mindre affärer så de ska klara sig, men det går inte att neka till att Panduro är väldigt praktiskt – allt finns ju där! Men om man har tid och ork så lönar det sig att kolla runt o jämföra priser, de är ju ofta rätt dyra… Desto bättre då att passa på när det är rea!

Uj vilken shoppingdag, jag kanske får döpa om bloggen till En shopoholics bekännelser eller nåt… 😉 Jag är jättenöjd med mina fynd, lite synd förstås att jag inte kommer få se dem uppe förrän i slutet av året men den som väntar på något gott… 🙂 Och det var ju några icke-juliga saker, som några av designarken.

Annonser

Tack för att du lämnar en kommentar, jag blir jätteglad!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s