Gourmetkrog På Hörnet

För några veckor sen läste jag en restaurangrecension i Göteborgs-Posten där restaurangen fick högsta betyg på alla punkter. När priserna dessutom såg resonabla ut, var valet givet inför helgen när Malin & Micke skulle komma och hälsa på. De två senaste gångerna vi har gått på restaurang med dem har vi råkat ut för ganska dålig service (som den här gången) så vi hoppades att detta skulle vara tredje gången gillt.

På Hörnet, som kallar sig gourmetkrog, har en lite annorlunda meny, den är nämligen ny varje dag och beror på råvarutillgången och kockens humör. Det finns alltså bara en trerätters meny som alltid kostar ca 275 kr, plus ett tjugotal fasta smårätter à la svenska tapas där man kan välja fritt. Vi valde menyn och vi skulle inte ångra oss.

Vi slog på stort och inledde med en flaska mousserande, servitrisen föreslog först en Dom Perignon men vi kände att det ändå var att ta i, så vi tog en Lindemans som var underbart god.

Till förrätt fick vi rödbetor, rödbetsskott (!) och konfiterad anka som passade oerhört bra ihop, till det serverades en pistagesås och nötallergikern i sällskapet fick med självklarhet en chilisås istället. Att dricka mousserande till maten är så himla gott, man borde göra det oftare!

Huvudrätten bestod av lamm med citronrisotto och rödvinssås, också det fantastiskt gott. Lammet smälte i munnen och den krispiga svålen var perfekt! Detsamma gällde för rödvinet som vi drack till, och när servitrisen såg att vi hade fyllt på glasen ursäktade hon sig för att hon hade varit för långsam! Att gästerna inte ska behöva fylla på glasen själva visar verkligen på deras servicenivå – som vi för övrigt märkte av flera gånger under kvällen.

Till efterrätt vankades chokladglass och lemon curd (citronkurd som vissa i sällskapet tyckte var väldigt kul att säga), gott är bara förnamnet… Perfekt lagom mycket mat var det också, i alla fall för min del. Efter tre rätter var jag mätt men inte proppmätt, precis som det ska vara.

Servicen var genomgående utomordentlig, det kändes verkligen att de var måna om gästerna och ville att vi skulle ha det bra. Under kvällen gick till och med kocken runt och frågade hur det smakade! Otroligt. Vår servitris var också väldigt duktig på att föreslå goda viner till maten, och när Malin inte ville dricka rött (eftersom hon får huvudvärk av det) avrådde hon vänligt men bestämt från vitt vin till lamm och föreslog istället helt rätt öl, med utgångspunkt i vad Malin sa att hon gillar. När herrarna ville ha en whisky radade servitrisen upp en handfull flaskor på disken och berättade utförligt om de olika sorterna, återigen ett exempel på väldigt kunnig personal.

Sammanfattningsvis en mycket trevlig kväll, vi kommer helt klart att återvända! En fördel hos en blivande stamrestaurang är ju också att de har ny meny varje dag – på en annan restaurang som vi gärna går till har de inte bytt meny på två år, så nu har vi ätit nästan allt och då känns det lite tråkigt… Nu låter det kanske som att vi inte gör annat än går på restaurang, riktigt så är det (tyvärr) inte men nån gång varannan månad ungefär, när vi har besök eller för att fira något eller bara vill sätta lite guldkant på vardagen (och just den restaurangen har rätt kort meny så det tar bara några gånger att äta sig igenom det som låter gott).

Jag kan verkligen rekommendera restaurang På hörnet, för den fantastiska maten, den trevliga och uppmärksamma servicen och de överkomliga priserna. Jag håller helt med GP:s recensent om att den förtjänar högsta betyg, jag ger den 5 timjan av 5 möjliga!

Annonser

2 responses to “Gourmetkrog På Hörnet

  1. Jag läste också recensionen och blev sugen på att gå dit. Inte mindre intresserad av det efter att ha läst vad du skriver och sett bilderna. Mums så gott! 🙂

    Kram Karin

  2. Smarrigt! Såg ju riktigt gott ut! Synd att man bor så långt från Götet men vi kanske kan ta ett besök nån gång som vi ses i sommar?

    och låt mig gissa att det var Stefan som sa citronkurd? *skrattar*

    Kramis

Tack för att du lämnar en kommentar, jag blir jätteglad!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s