Leker lite med bildhantering… babykläder…

English summary below

För ett tag sedan såg jag foton som var manipulerade så de såg ut som miniatyrlandskap, Tiltshift kallas det. Jag har gått och funderat på hur jag skulle kunna använda det själv men inte hittat några bilder som blir bra. Men så såg jag de här söta bilderna på den för övrigt väldigt trevliga bloggen Fröken Paris och fick en idé. Jag tror att hon har använt ett makroobjektiv, men om man inte har en så avancerad kamera kan man få en liknande effekt med programmet Tiltshiftmaker.

Det är alltså fokus som är ändrat så att inte hela bilden är skarp. Tycker det blev lite kul…

Den söta mössan till vänster i bilden är äkta 70-tal, från när Stefan var liten. Av bilderna nedan är kläderna på den ena också Stefans gamla, medan de andra är nyinköpta i retrostil. Kan ni gissa vilken som är vilken? 🙂

The first two pictures have got the focus manipulated to look like miniatures, using the programme Tiltshiftmaker. Of the last two pictures, some clothes are new in retro style and some are from the seventies, when Stefan was a child. Which one is which, do you think?

Annonser

6 responses to “Leker lite med bildhantering… babykläder…

 1. Jag tror att den gula tröjan har varit stefans, om jag inte minns fel så har han den på ett kort min mamma har på oss när vi var små

 2. De till höger har varit hans, precis såna färger var det då senapsgult! 🙂
  Jag hänger nog inte riktigt med i vad du gjort med bilden, dragit ut den så att det ser extra långt ut eller?

 3. Sv: Det måste vara skoj att börja tvätta upp kläderna nu. Det ska väl vara lite ”special” grejer till babysar, som odoftande tvätt- och sköljmedel. Men åh, att stå där och vika de pyttegrejerna sen!

 4. Ja, Paris var allt mervelleux! Hjärtat slog några volt snabbare, liksom det gjorde när jag läste bloggnamnet Fröken Paris, ser ut att va en mysig blogg:) Bilder och en saga de le week-end kommer förresten i veckan… På tal om bloggar, vet inte om jag redan skrivit det till dig men en kvinna på min franskakurs har tydligen lite extra hjärta för Korsika som hon besökt några gånger, och därav hennes franskspråkiga intresse – kom då att tänka på dig och ditt Korsika:)

  Tack förresten för tipset om Tiltshiftmaker! Ska testas inom en snar framtid. Och undrar även om du trivs med wordpress överlag, funderar på att byta..?

  Ja, och bilderna du fick till i Tsm. är förresten ena riktigt granna och dessutom söt touch på babykläderna, gillar 70-tal, känns cool bohem;)

  Kramar!

 5. Jag hade de blå kläderna med vita blommor till mina söner som är födda på 70-talet! Så kul att se dom igen! Hälsningar Christina

Tack för att du lämnar en kommentar, jag blir jätteglad!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s