Sett från ovan

Jag lånar en idé av Åsa och visar två bilder av min trädgård sedd från ett fönster på övervåningen.

Om vi börjar till vänster på bilden, söder i trädgården, så ser man först grannens trädgårdsförråd, sedan gullklematisen på sitt ”klätterträd” och halva buskplanteringen; japansk lönn med funkia och nävor, guldschersmin, torparros ‘Minette’, blodfläder, trädgårdsprakttry, glansmiskantus, solrosor, pärlrönn (syns knappt där bakom) och bärhäggmispel. På främre raden backtimjan, krikon, höstanemoner och aklejor (blommar inte nu) samt silverpäron med silverarv och alunrot.

Längst ner på bilden skymtar vårt stora trädäck med de inte-så-vackra-men-väldigt-praktiska plaststolarna och -bordet. Jag var inte förtjust i trädäcket när vi flyttade in, ville ha nåt mer romantiskt som skifferplattor, men jag måste erkänna att det är väldigt praktiskt, det också, och skönt att kunna gå rakt ut i strumplästen utan att bli blöt om fossingarna!

Buskplanteringen fortsätter med hybridkejsarolvon, doftliljor som precis börjat blomma och lagerhägg samt på främre raden snokört, japansk lykta (självsådd och hatälskad), julrosor, trollhassel och rhododendron. Bakom rhododendron som inte syns här finns fänrikshjärta, funkia och ormbunke.

Till höger om planteringen ser ni komposten med två fack och vårt nymålade trädgårdsförråd. Nere till höger i bild syns delar av kökslandet vilket i år, som jag har nämnt tidigare, är helt övervuxet. Det enda som frodas är ogräset och rabarbern. Mellan köksland och trädäck har vi även en ormhassel, jag gillar att vi har den nära huset så att jag kan se den vintertid med snö på grenarna.

Detaljerna syns ju inte så bra på sådana här översiktsbilder men nu har ni i alla fall en bild av hur min lilla trädgård ser ut på baksidan! Framsidan får bli en annan gång… 🙂

Igår kom ett efterlängtat paket med vårlökar, så i helgen blir det lökplantering på schemat! Främst på baksidan, det är så fint med massa vårlökar som blommar under buskarna innan de har fått löv, men några i rabatten på framsidan blir det säkert också. Vad ska du göra i helgen?

Annonser

6 responses to “Sett från ovan

  1. En helt annan sak, att se det lite grann från ovan. Ha en bra och solig helg/Christina

  2. Kul ide, man kanske skulle testa och fota uppifrån…

    Kram Birgitta

  3. Idéer är till för att spridas – kul att få ta del av din trädgård ur ett fågelperspektiv! krams

  4. Sjov ide…men mit hus er 1-plan…så jeg skal vist op på en stige…og jeg er ikke så glad for højder….så,,,ved ikke lige om jeg også kan vise sådanne billeder…men sørme en sjov ide.

  5. Pingback: www.ildkat.dk » Haven - lidt fra oven

  6. Nå, jeg fik sørme taget et par billeder fra min lille stige 🙂 De er lagt på bloggen.

Tack för att du lämnar en kommentar, jag blir jätteglad!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s