En trevlig dag på scrapmässa

Den här lördagen har jag sett fram emot läääänge – äntligen dags för Göteborgsmässan, en scrap- och stämpelmässa i Göteborg! Jag hade förberett Stefan på att jag ville ha en barnfri halvdag i flera veckor och kollat hur länge G kunde klara sig utan amning mitt på dagen. På kvällen är det mycket svårare när han börjar bli trött och kinkig men en bra dag kan det gå 5-6 timmar mellan amningarna utan problem, när han äter annat.

Jag ammade G precis innan jag gick hemifrån för att han skulle vara ”fulltankad”, och begav mig till fots till Angered. Passade på att ha en top som inte funkar att amma i och utsläppt hår, det var länge sen. En märklig känsla att gå utan barnvagn, men jag har inte förlorat mitt balanssinne än i alla fall, jag kan fortfarande gå själv… 😉 När jag kom till Angered var det stopp i spårvagnstrafiken – det höll på från 11,30 till 17! Jag tog en taxi och ska åberopa resegarantin, förhoppningsvis och troligen får jag tillbaka pengarna. Kändes lite lyxigt att komma i taxi till mässan… 8)

Mässan var precis lagom stor i mitt tycke, 16 utställare både från Göteborgsområden och längre bort ifrån.Lagom med folk också, absolut inte ödsligt men ändå inte så man fick armbåga sig fram. Jag mötte en gammal jobbarkompis, alltid kul att träffa nån man känner!
image

Det fanns ett bord för ”make and takes”, dvs mini-workshops där man fick prova på olika tekniker och ta med hem. Jag gjorde ett kort med distressfärger, olika stämplar i samma nyans som blev riktigt snyggt, och en tag med färger som kallades Panpastell, kul att testa men det är nog inget jag kommer satsa på – man kan ju inte göra allt… 🙂 Bilden blev inte så bra, färgerna är mycket snyggare i verkligheten, och den svartvita ”kludden” ska föreställ en blomma – måste nog öva lite på det… 😉

Det fanns förstås en hel del att handla, många specialerbjudanden och mycket fint. Jag köpte ett block med julpapper från Maja Design som jag har sett fram emot, så praktiskt med 15×15 cm sidor som alla matchar varandra, och deras papper är så fina! Jag hittade också massa fina ”charms” – vad heter de på svenska? Hängen typ, som man använder för att få det där lilla extra på ett kort. Jag köpte snöstjärnor, hjärtan med texten ”made with love” och små nyckelknippor. Några band blev det och en ny Distress stämpeldyna i grönt, vilket jag saknade sist jag gjorde kort. Och så en kantskrapa för att få till lite mer shabby chic-stil på korten, några mönstrade papper med texter på (se bilden), vit cardstock 30×30 cm att använda som bakgrund till kort, några olika dubbelhäftande tejper och 3D-häftkuddar. Bra att ha-saker!

När jag var mätt på mässan (och plånboken var tom) gick jag lite på stan, så skönt att kunna gå in i vilken affär som helst utan att kolla om barnvagnen får plats! Blev två pyjamas till G också, kan ju inte BARA handla till mig själv en hel dag… 😉 Dagen avslutades med sushi innan Stefan och G hämtade mig med bilen. G var glad och verkade inte ha saknat mig lika mycket som jag saknat honom! 😀 Allt gick bra under de fem timmar jag var borta, han hade varit lite kinkig ett tag men han är ju förkyld så det var nog därför. Skönt att det gick så bra! Nästa vecka ska vi ha dubbelmöte (6 timmar) med pysselgruppen med just scrapbooking så det passar bra, nu har jag hur mycket inspiration som helst! :mrgreen:

Annonser

7 svar till “En trevlig dag på scrapmässa

 1. Åh, vad avis jag är! Fast okej, såna mässor är livsfarliga för plånboken. Haha! Snygga grejer du handlat!

 2. Vad trevligt det låter och vad fina grejer du fick med dig. Skönt också att det gick bra att lämna lille G så länge. 🙂 Ha en fin vecka! Kram

 3. Visst är det kul med mässor…

  Kram Birgitta

 4. Vilken härlig mässa där skulle jag gärna gå och strosa omkring och hålla hårt i plåmboken:))

  Flugfångaren har jag köpt på Plantagen. Det är en förpackning med flera stycken fällor.

  Ha det gott
  Gunilla

 5. Tjohoo 🙂 Gissar att du hade en härlig stund på mässan – lite egentid och massor med inspiration! Jag har provat på att scrappa lite, julkort och sådant och sedan är jag nöjd men ni som är riktigt bitna, gör alltid så fina kort! Kan liksom bara trolla fram ett urtjusigt kort med bara händerna och papper *avis*, Jag får hålla mig till stickningen jag 🙂

  Kram ♥

 6. Vad härligt med lite egentid 🙂 Det blir mera för varje år som går, jag lovar, mina grabbar är 10 och 12 år nu och det är nästan så man tjatar för att få ha dem hemma ibland.
  Jag har också ett distressverktyg, men jag måste erkänna att jag föredrar att använda en vanlig bestickskniv. Lägger mina två tunna skärbrädor omlott, lägger pappret så det sticker ut lite över kanten och drar med knivens tänder längs med papperskanten, blir jättebra.
  Tack för alla goa kommentarer hos mig, det uppskattas mycket.
  Kram
  Jenny

 7. Även om det säkert är mysigt att ta med sig G på stan och andra utflykter, kan jag tänka mig att det även är kul att göra lite saker på egen hand ibland. Att släppa lite på det invanda, som du själv nämner – just med amningen, rutiner och annat praktiskt som vid behov går att pausa från bara man planerar. (Men såklart går det inte att förutse/planera in om barn till exempel plötsligt får magont, mammalängtan eller annat.) Men skönt att din dag gick smärtfritt till och verkade dessutom vara som en liten nyupptäckt i hur det är att stå på egna ben:) Trevligt också med en mässa vars tema ligger dig nära hjärtat! krams

Tack för att du lämnar en kommentar, jag blir jätteglad!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s