Knepiga kommentarer i skräpposten

Plötsligt har det börjat komma konstiga kommentarer i mitt skräppostfilter, är det så för er andra bloggare också? Jag hade en jättelång kommentar som nästan såg ut som ett blogginlägg, långt babbel om att tjejen som skrev hade varit på Valborgsfirande..! (och det här var häromdagen alltså…), vad hon skulle laga till middag, att hon satt och mös med lillkillen i morgonrock och allt vad det var. Detta från en adress jag aldrig sett och som såg skum ut så jag följde inte länken för att kolla om det var en riktig blogg eller inte. Hon verkade inte vilja sälja nåt heller så jag förstår inte syftet!

Sen var det en ännu längre kommentar från nåt ställe som har en höstmarknad och undrade om jag var en hantverkare som ville vara med. Ok inte så skumt kanske, men det var som kommentar på ett inlägg om babysim, så det hade ju inget med inlägget att göra, och det var så långt att det kändes oseriöst av den anledningen.

Jaja, båda dessa är nu raderade permanent. Har ni varit med om liknande kommentarer? Tidigare har det mest varit massa länkar eller reklam för Viagra, typ…

En annan rolig kommentar jag bara måste berätta om var för nån vecka sen, det var en kommentar på ett av mina inlägg om Barcelona, dvs över två år gammalt inlägg som du kan läsa här om du vill. Så här skrev mannen som vi kan kalla R:

“Tack” heter “gracies” på katalanska. “Merci” förkommer mer som en språklig jargong bland katalaner som vill markera avstånd till spanskan. “Träd” (plural) heter “arboles” på spanska och ingenting annat.

Jag känner bara att jaha, kul att du läst mitt inlägg men vad var det för vits med den kommentaren? Jag har alltså missat/kastat om en bokstav i två ord, råkat skriva graceis istället för gracies och arbols istället för arboles. Hur lite har man att göra om man orkar skriva en kommentar om det?!? 😀 Jag skrev ett långt inlägg om katalanska som avslutades med några frågor, så om R verkligen kunde katalanska hade det ju varit kul att få svar på frågorna istället för petnoga påpekanden! 😉

Funkar det förresten att kommentera nu? Det har tydligen krånglat lite har jag förstått men jag har inte ändrat några inställningar så jag hoppas att det var nåt tillfälligt fel som nu är avhjälpt.

Kram!

Annonser

3 responses to “Knepiga kommentarer i skräpposten

  1. Jag har inte fått några kommentarer av den typen (peppar, peppar). Och den sista var ju för rolig. Som sagt, han har nog väldigt mycket fritid. Kram!

  2. Nä de enda konstiga kommentarerna jag fått i denna vändan är när nån länkat till ett av mina inlägg – då får jag hela inlägget av den personen som kommentar (t ex när du länkar till mig i din fotoutmaning).
    När jag bloggade på den gamla adressen hade jag säkert nåt år en person som skrev skittrista kommentarer, typ \\”vilken tråkig blogg du har\\” eller dyl.. och jag känner bara att om man ens har energi att skriva det i en blogg man tycker är tråkig har man för lite att göra.. hon slutade när jag ignorerade hennes kommentarer..

  3. Märkligt med sådana kommentarer – känner inte igen dem själv. Kanske någon märklig google-sök-synkronisering eller så…(?) Hoppas det nu har löst sig, att det bara var tillfälligt ”spam”!

Tack för att du lämnar en kommentar, jag blir jätteglad!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s