Öronvärk och magknip…

Skönt med långhelg! Påsken är ju sen i år så det har känts långt utan helgdagar i flera månader. Helgen inleddes dock mindre roligt; G har ont i ena örat. Det började i förrgår när jag kom med barnen till mina föräldrar, för att träffa syrran som är hemma över påsk. G somnade i bilen och när jag väckte honom blev han jätteledsen, grät och skrek och ville inte komma upp. Jag tyckte det var lite överdrivet (även om han ju kan få väldiga utbrott för småsaker) och efter ett tag började han ta sig mot örat och säga att det gjorde ont. Det blev värre och värre och till slut åkte vi hem, två timmar efter att vi kommit, efter att vi fått låna flytande Ipren av grannen. G somnade i bilen på väg hem också och när vi kom hem var han sitt vanliga jag, nästan så vi började undra om han hade fejkat – fast varför skulle han göra det? Han gillar ju normalt sett att vara hos mormor o morfar.

Han sov som vanligt på natten men hade lite feber och på morgonen klagade han åter igen på ont i örat. Fick Ipren igen och vi åkte tillbaka till mina föräldrar (vi hade tänkt sova över) och det gick bra hela dagen, han var lite hängig men inte så farligt. På kvällen hemma (vid samma tid som föregående dag) blev han sämre igen, verkade ha väldigt ont men det gick över med Ipren som tur var. Idag ska vi vara beredda och ge honom direkt han börjar få ont, så blir det förhoppningsvis inte lika jobbigt. Det märks att han inte är kry, han sov som en stock i bilen båda vägar även igår (hemresan tog dessutom en timme – note to self, undvik att köra bil på skärtorsdags eftermiddag…) men somnade ändå i vanlig tid på kvällen och sov bra i natt. Vi är tveksamma till om det är öroninflammation, då ”borde” det väl inte gå så bra på nätterna, men en kraftig förkylning är det helt klart. Hoppas det går över snart och inte blir värre!

Som om det inte vore nog med en ledsen storebror så gallskrek även lilla L nästan oavbrutet från kl 18 till 21 – hon som nästan aldrig skriker var helt otröstlig. Jag åt några mackor vid 12 och tänkte mig inte för utan tog grönmögelost på en. Det gör tydligen jätteont i hennes lilla mage när det kommer ut i mjölken! Jag har märkt det tidigare men glömde helt bort det igår. 😦 Stackarn, hon skrek sig nästan hes och när hon ammade fick hon ju bara mer ont. Tur i oturen ändå att det kom innan vi skulle sova, förra gången var det kl 3-6 på morgonen hon hade ont…

Idag är det långfredagen och vi ska till min farmor i Skara på middag. Det blir första gången hon träffar lilla L. 🙂

Glad påsk!

Annonser

Tack för att du lämnar en kommentar, jag blir jätteglad!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s