Fyra år

Tänk att vår storskrutt är fyra år! Fattar inte vart tiden tar vägen!

G växer så det knakar, vi började med storlek 110 före jul och vissa kläder börjar redan kännas lite små… Jag vågar inte köpa tex ytterkläder på rea nu för att ha nästa vinter, skulle inte veta vilken storlek jag skulle ta!

Har nog nyligen gått igenom ett utvecklingssprång för plötsligt kan han räkna jättebra, uttalar ord mer korrekt än tidigare osv. Kan räkna till 20 (fast hoppar ibland från 12 till 16), vill räkna saker hela tiden – personer runt bordet, ljus på tårtan etc.

Trotsar värre än nånsin, tar det aldrig slut? Precis när det började gå liiite bättre med lilla L så sätter fyraårstrotset in för fullt..

Är som en liten tonåring, jättefumlig – han kan i princip ramla när han står still! Snubblar på sina egna fötter och välter ut saker till höger och vänster. Dessutom får han vredesutbrott för småsaker, verkligen ingenting! Sitter o ”gollumar” dvs pratar för sig själv om hur dumma vi är och hur synd det är om honom, och efter ett tag går det över i ”men ååååh, varför kommer ingen?”, då vill han bli tröstad… Lille gubben, inte lätt för honom heller!

Dricker fortfarande välling i nappflaska både morgon och kväll, vi försöker sluta eller iaf gå över till mugg men det går trögt… Ibland säger han att han ska sluta men efter max två gånger vill han ha igen. Och eftersom L nu har börjat dricka kan vi ju inte köra samma trick som med blöjorna och säga att det är slut.

Är numera helt blöjfri vilket är väldigt skönt och faktiskt går jättebra. Inget krångel med att gå på toa, förutom att han ofta inte vill gå när han inte är kissenödig, tex före läggning. Har kissat i sängen några gånger eftersom han inte vaknat i tid men det är ju sånt som händer.

Kan vara jättegosig, kramas mycket och säger ”Jag tycker om dig mamma”, ”Hon är så söööt” (om L, strax innan han puttar bort henne från soffan….) etc.

Verkar ha många kompisar och trivas bra på förskolan, går numera 9-14 fem dagar i veckan (Angered SDF har beslutat om 25 timmar/vecka för barn till föräldralediga). Leker mest med E och M men även andra namn nämns flitigt och det gör inte längre något om bästisen är sjuk. När de är ute träffar han ”gamla” bästisarna A och S och nya kompisen X från andra avdelningen.

Tack för att du lämnar en kommentar, jag blir jätteglad!